Deel dit bericht:

Vegan gyoza

Vegan Gyoza

Hier is een recept voor vegan gyoza met een vulling van shiitake, gember, knoflook, bosui, courgette en amandelen, geserveerd met een sojasausdipsaus met bosui en chilipeper. De gyoza vellen zijn gekocht bij de toko en bewaard in de vriezer.

Vegan Gyoza Ingrediënten:

  • 1 pakje gyoza vellen (ongeveer 30 stuks)
  • 150 gram shiitake paddenstoelen, fijngehakt
  • 1 courgette, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 3 lente-uitjes (bosui), fijngehakt
  • 1/4 kopje amandelen, grof gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Water om de gyoza te sealen
  • Plantaardige olie om te bakken

Voor de dipsaus:

  • 1/4 kopje sojasaus
  • 2 lente-uitjes (bosui), fijngehakt
  • 1/2 chilipeper, fijngehakt (pas de hoeveelheid aan op basis van je pittige voorkeur)

Vegan Gyoza Bereidingswijze:

  • Verhit een beetje plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook, bosui, gember en zout toe aan de pan en bak totdat ze geurig zijn.
  • Voeg de courgette en selderie toe aan de pan en bak deze nog eens 2-3 minuten tot het meeste vocht verdampt is.
  • Roer de shii-take paddestoelen en gehakte amandelen door het groentemengsel. Breng op smaak met zout en peper, soyasaus, sesamolie en peterselie.
  • Leg een gyoza vel voor je op een schoon werkoppervlak, of op je hand. Plaats een theelepel van de vulling in het midden van het vel.
  • Bevochtig de rand van het gyoza vel met een beetje water. Vouw het vel dubbel en druk de randen stevig op elkaar om de gyoza te sluiten. Gebruik verschillende vouwtechnieken voor een decoratief effect.
  • Herhaal dit proces voor de rest van de vellen en vulling.
  • Verhit een beetje plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de gyoza’s in de pan, maar zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak ze ongeveer 2-3 minuten, of tot de onderkant goudbruin is.
  • Voeg 1/4 kopje water toe aan de pan en dek deze af met een deksel. Laat de gyoza’s stomen tot het water is verdampt en de bovenkant glanzend en gaar is, ongeveer 5 minuten.

Voor de dipsaus:

  • Meng de sojasaus, fijngehakte lente-uitjes en gehakte chilipeper in een kom. Pas de hoeveelheid chilipeper aan naar jouw pittige voorkeur.

Serveer de vegan gyoza met de dipsaus en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Gerelateerde artikelen

  •  

    Bieten pinda spread

    Bieten Pinda spread Hier is een recept voor een heerlijke bieten spread met rauwe bieten, komijnzaad, citroenschil en -sap, tahin, zout en …
  •  

    Fruit smoothie

    Fruit Smoothie Hier is een recept voor een verfrissende groene smoothie  (zo groen wordt ie niet ) met banaan, bevroren blauwe bosbessen, romaine …
  •  

    zoete aardappel pinda kokos curry schotel

    Zoete Aardappel Pinda Kokos Curry uit de Oven Dit recept voor zoete aardappel pinda kokos curry uit de oven is rijk van smaak en eenvoudig te …

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Selecteer een geldig formulier