Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

F*CKING AMAZING BROWNIE

– 1 gekookt bietje
– 8 medjoul dadels zonder pit
– 1 klein handje sultana rozijntjes
– 3 eetlepels geraspte kokos
– 1 ei
– 2 eetlepels cacao poeder
– 1 theelepel bakingsoda
– 1 eetlepel roomboter
– 1 kleine eetlepel kokosolie extravierge
– 1 snufje zout
– 1 snufje kaneelpoeder
– paar druppeltjes citroensap

Doe het bietje, de dadels en de rozijnen in de blender/keukenmachine en hak deze goed fijn. Daarna voeg je steeds een beetje van de andere ingredienten toe en mix je weer alles goed door elkaar. De boter en de kokosolie in gesmolten toestand toevoegen. Dat doe ik meestal gewoon met een steel pannetje, 30 sec op hoog vuur en daarna vuur uit en wachten tot alle boter gesmolten is.

Verwarm de oven voor op 180 graden. De choco mousse kan je nu uitspreiden op bakpapier of in een vorm. Een laagje  van ongeveer  1cm dik. Zet het voor ongeveer 20 minuten in de oven. Laat het helemaal afkoelen voordat je de topping er op doet.

De topping heb ik gemaakt van 1 theelepel gesmolten kokosvet, theelepel roomkaas,  1 eetlepel sap van een bietje en een theelepel honing. Dit mengsel eerst helemaal laten afkoelen en dan smeren over het choco baksel.

Als de brownie klaar is  met een vormpje hartjes er uitdrukken.
EET SMAKELIJK!

 Doe ook een workshop!

Meer info
Laatste blogs
 •  
  Zeewier wraps

  De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

  Read More...

 •  
  In balans-uit balans

  De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

  Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info