Mijn lief wilde voor zijn verjaardag een bosbessen kwark taart,
ik kon het niet laten om daar toch een avocado tussen te persen.
Dit experiment is goed uitgevallen
Ingrediënten:
Bio Kwark .
Bio slagroom
Bio Honing
Bosbessen uit vriezer
1 Avocado
1 x pakje agar agar
Voor de bodem:
75 gram roomboter
150 gram gewelde dadels
150 gram havermout
1 ei
snufje zout
Voor de garnering en kokosrasp en bosbessen
De gewelde dadels fijn hakken in de hak machine. de havermout met de boter ‘roosteren’ in de koekenpan. De dadels en de havermout boter mengsel samen met een ei kneden tot een deeg, dan op het bakpapier en zijkant plat drukken en heel even in de oven. Ongeveer 15 min op 180 graden. Slagroom met honing stijfkloppen. Bosbessen pureren en met de ene helft van de kwark mengen. Andere helft van de kwark mengen met de avocado Agar Agar gebruiken volgens recept op pakje. De ene helft van de agar agar bij de bosbessen kwark en de andere helft bij de avocado kwark. De slagroom ook verdelen over de twee kwarken. Goed door roeren.
Eerst de avocado kwark in de taartvorm doen en dan bosbessen. Of andersom mag ook. Of de ene helft en de andere helft, wat jij wil!
Garneren met bosbessen en beetje kokosschaafsel.
(knip een sterretje uit een a-4tje of een ander vormpje en strooi het strooisel daar over heen.)
Errug lekker en best een gezond taartje voor een feestje!
Noov en Noor hebben er ook van gesmuld,
ik moet er wel bij zeggen dat ik aan Nova niet heb vertelt dat dat groene advocado is….