Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

Training koken met kinderen

Voor groepsleidsters van kdv en bso

Buro Broccoli geeft ook presentaties over gezonde voeding en hoe je kookles kan geven aan kinderen voor besloten groepen, zoals basisscholen of BSO’s en KDV’s. Minimale eis is dat er een kraan in het leslokaal aanwezig is, voor alle andere benodigdheden zorgen wij.

Het Programma

Wij bieden een programma van 1,5 – 2 uur. Het programma is op gebouwd uit een lezing en een workshop. Bij de lezing leren de cursisten over het belang van gezonde voeding, logisch nadenken en over wat gezonde voeding is, hoe je gezond eten in de praktijk kan brengen zowel thuis als op de werkplek en hoe je kinderen kan stimuleren en prikkelen om gezond te eten.

Inspiratie

Veel adviezen die gelden voor volwassenen kan je ook op kinderen vanaf 1,5 toepassen.  De cursisten leren in de training aan de hand van een aantal recepten hoe ze makkelijk op locatie met een grote groep kinderen een gezond gerechtje kunnen bereidden. Hiervoor heb je geen warmte bron nodig. We noemen dit ook wel koud koken. We geven je meerdere recepten mee zodat je genoeg inspiratie hebt, om te koken met kinderen.

Prikkelen van de zintuigen

We zorgen voor een beleving en prikkelen de zintuigen: Hoe ruikt, voelt en smaakt het ingrediënt? Naast leerzaam en interessant maken we het programma vooral heel leuk! We zorgen dat de cursisten even in de schoenen van hun kinderen staan en spelenderwijs kennis maken met het koken met kinderen!

Bent u locatie manager, leidinggevende of op een andere wijze verbonden aan een organisatie die graag kooklessen zou organiseren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

foto4  foto5  foto7

Contact

Laatste blogs
 •  
  Zeewier wraps

  De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

  Read More...

 •  
  In balans-uit balans

  De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

  Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info