Zoete Aardappel Pinda Kokos Curry uit de Oven
Dit recept voor zoete aardappel pinda kokos curry uit de oven is rijk van smaak en eenvoudig te bereiden. De combinatie van zoete aardappelen, pinda’s en kokosmelk zorgt voor een heerlijke, hartige curry.
Zoete aardappel pinda kokos curry Ingrediënten:
Voor de Zoete Aardappelen:
- 2 zoete aardappelen, geschild en plakjes. (Niet te dun en niet te dik)
- 1 witte ui, in dunne plakjes
- 1 eetlepel komijnzaad
- Zout en peper naar smaak
Voor de Pinda Tomatensaus:
- 1/2 cup pinda’s
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1/2 cup tomatenpuree
- Zout en peper naar smaak
- 1 cup kokosmelk
Instructies:
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C (392°F).
Bereid de Zoete Aardappelen:
- Meng de gesneden zoete aardappelen, ui en komijnzaad in een ovenschaal.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de zoete aardappelen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en lichtbruin beginnen te worden. Roer halverwege de baktijd om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Bereid de Pinda Tomatensaus:
- Terwijl de zoete aardappelen in de oven staan, bereid je de saus voor. Plaats de pinda’s, knoflook, geraspte gember, tomatenpuree, zout en peper in een blender of keukenmachine. Je kan evtueel een beetje rode peper of chilipoeder toevoegen als je van pittig houdt.
- Mix tot een gladde, romige saus is gevormd.
- Giet de saus in een pan en voeg de kokosmelk toe. Verwarm de saus op laag vuur, roer regelmatig tot alles goed gemengd is en de saus warm is.
Combineer de Zoete Aardappelen en Saus:
- Haal de zoete aardappelen uit de oven als ze gaar zijn.
- Giet de pinda tomatensaus over de zoete aardappelen en roer voorzichtig om ervoor te zorgen dat de saus gelijkmatig verdeeld is.
- Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog eens 10-15 minuten, of tot de curry goed doorverwarmd en lichtjes ingedikt is.
Serveer:
- Serveer de zoete aardappel pinda kokos curry uit de oven warm als hoofdgerecht, eventueel met rijst of brood naar keuze. Eventueel garneren met koriander en cashewnoten of pinda’s.
Geniet van deze heerlijke en eenvoudig te bereiden curry met de verrukkelijke smaken van zoete aardappelen, pinda’s en kokosmelk.