Zelf ben ik dol op Mexicaans.
Vroeger dacht ik dat vooral de nacho’s daar grote bijdrage aan leverden, maar niets blijkt minder waar.
In deze zwarte bonen soep komt alle het goede uit de Latijns- Amerikaanse keuken.
Ingredienten voor 4 flinke kommen:
Zwarte bonen 250 gram, 1 grote ui, 1 portie biologische bouillon zonder gist (en zonder E-621)
1 rode paprika, 1 teentje knoflook, 2 tomaten, 1 avocado, 1 stengel bosui, koriander blad,
1 tl gemalen komijn zaad, 1tl koriander poeder, 1/2 tl chili poeder, peper en eventueel zout naar smaak.
En om het af te maken voor de lekkerbekjes schepje zure room en drupje citroen of limoen.
De zwarte bonen laten wellen voor 24 uur! (Het water een paar keer verversen) vervolgend de bonen min 1,5 laten koken,
In voldoende water (eventueel water toevoegen als er veel water verdampt)
Er ontstaat een schuimlaagje, die kan je af en toe wegscheppen. Na ongeveer een uur voeg je ook de bouillon toe aan de zwarte bonen.
Wanneer de bonen gaar zijn, een kleine schep bonen apart bewaren.
In een pannetje een fijn gesneden uitje, knoflook en de paprika fruiten.
De kruiden erbij doen.
Het ui, knoflook, paprika mengsel gooi bij de bonen en nu kan je de soep grof pureren.
Het restje van de zwarte bonen bij de soep doen.
De soep garneren met fijne stukjes tomaat, avocado, bosui en koriander.
En voor de liefhebbers een schepje zure room in de soep, drupje citroen of limoen en versgemalen peper!
Eet smakelijk!