Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

Van wie ik het oorspronkelijke recept heb weet ik eigenlijk niet meer.
De eerste keer dat ik deze bodem maakte is alweer een paar jaartjes geleden.
Elke keer als ik hem maak, dan lijkt het of het een verbeterde versie. Het is even wat werk,
maar dan heb je ook wel een f*cking amazing lekkere pizza!

Prep time ±25 minuten
Oven time± 40 minuten op 180graden

Wat heb je nodig:

1 ei
1 tl Keltisch zeezout
20 gram geiten kaas
1 el oregano
3/4 roosjes van normale grote bloemkool

Voor de topping:

Aubergine, courgette, tomaat, geitenkaas, tomaten passata, zonnebloempitten.

Stoom de roosjes van een ongeveer 3/4  bloemkool voor ongeveer 4 min. Alleen de roosjes.
Maak vervolgens de roosjes fijn en korrelig in een keukenmachine. Het moet er een beetje uitzien als couscous.

Nu moet de bloemkool ‘couscous’ zijn water kwijt raken en dat kan het best in een kaasdoek, of in een schone theedoek.
Heel goed uitwringen.
De bloemkool in een schaal doen, ei, oregano, zout en geitenkaas erbij en alles door elkaar kneden.
Leg het beslag op bakpapier en maak er een ronde vorm van, van ongeveer 1/2 centimeter dik.
Even in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.

IMG_0003-2

De pizza mag best al lekker droog uit de oven komen.
Daarna bedekken met je favoriete topping.
En dan nog zo een 10/15 minuten in de oven.

Voor deze pizza heb ik een halve aubergine en een halve courgette gegrild in de grill pan.
Wat geitenkaas verbrokkeld, een paar zonnebloempitjes gestrooid, tomaatjes gerangschikt,
en besprenkeld met een beetje tomaten passata.
Op een bedje van veldsla en een drupje olijfolie 🙂

IMG_0012_2

Bon Apetit!



4 reacties op “Bloemkool pizza bodem
  1. anja groenenboom schreef:

    ik eet graag bloemkool. Alleen mag ik het niet meer. Ik heb last van gasvorming. Wordt daarna misselijk. Heb je dit met dit recept geen last. Zou het graag willen weten.

    • Anne Hopman-Pistoor schreef:

      Hoi Anja,

      ik zou je graag advies willen geven, alleen kan ik dat niet. Je zou het moeten uitproberen of je met dit recept gasvorming krijgt en misselijk wordt. Het zou kunnen dat door de oregano de gasvorming iets minder is.
      Ben je al in behandeling om te werken aan een gezondere darmflora. Vaak zit daar het probleem.

      vriendelijke groet,

      Anne

  2. Henny Bakker schreef:

    Hallo, het recept van de bloemkool pizzabodem is
    volgens mij van Tessa van der Steen van Your Health Coach! Groet!

    • Anne Hopman-Pistoor schreef:

      Hoi,
      Bedankt voor het meedenken. Het was een Amerikaanse site waar ik het vandaan had. Volgens mij ‘Oh she glows’… heleboel lekkere recepten, zeker de moeite waard om eens te kijken. 🙂

Doe ook een workshop!

Meer info
Laatste blogs
  •  
    Zeewier wraps

    De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

    Read More...

  •  
    In balans-uit balans

    De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

    Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info