Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

Koken met kinderen

 

Buro Broccoli geeft ook kooklessen voor besloten groepen, zoals basisscholen of BSO’s. Minimale eis is dat er een kraan in het leslokaal aanwezig is, voor alle andere benodigdheden zorgen wij. Koken met kinderen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Veel recepten zijn gebaseerd op ‘koud koken’.

Programma van de kookles

Wij bieden een programma bestaande uit 6-10 lessen van 1,5 – 2 uur. De kinderen leren over het belang van hygiëne, de schijf van 5, wat gezond eten betekent en waar ingrediënten vandaan komen. We zorgen voor een beleving en prikkelen de zintuigen: Hoe ruikt, voelt en smaakt het ingrediënt? Wat doet het met je lijf en hoe bereid je het?

Leerzaam en leuk dat gaat samen

Naast leerzaam en interessant maken we het programma vooral heel leuk! We zorgen dat de kinderen spelenderwijs kennis maken met het koken en blij naar huis gaan!

Bent u directeur, leerkracht of op een andere wijze verbonden aan een organisatie die graag kooklessen zou organiseren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

foto1 foto3 foto2

 

 

Laatste blogs
 •  
  Zeewier wraps

  De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

  Read More...

 •  
  In balans-uit balans

  De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

  Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info