Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

KINDERKOOKCAFÉ

In het kinderkookcafe van Buro Broccoli in de MA78 koken we met kinderen. Kinderen vinden het super spannend en hartstikke leuk om mee te mogen helpen in de keuken. Zelf gerechtjes leren maken vergroot hun zelfvertrouwen en wekt hun nieuwsgierigheid naar de verschillende smaken. Wanneer kinderen zien wat er gebeurt met de verschillende ingrediënten als ze gekookt, gecombineerd of gebakken worden, zijn ze eerder welwillend om van alles  proeven.
Kennis opdoen over voedsel leidt uiteindelijk dus tot meer willen en durven eten!

Leer in het kinderkookcafe op spelende wijze over voeding.

Buro broccoli stimuleert  kinderen om creatief bezig te zijn en zich bewust te worden van wat ze bereiden en eten. Op spelende wijze en door te proeven, ruiken en voelen, maken ze kennis met de verschillende kookmaterialen, leren waar ingrediënten vandaan komen, wat het doet met je lichaam en gaan samen een heerlijke maaltijd op tafel toveren.  En het allerleukste deel….. Samen eten!

Kookactiviteiten

Buro Broccoli bied verschillende activiteiten aan die je samen kan doen met je kindje.
In het kinderkookcafe kan je bijvoorbeeld chocolade balletjes van dadels of
pesto maken. Aan de hand van een recept en uitleg maken ouder en kind samen een lekker gerechtje dat kan worden opgegeten in het cafe. Mee naar huis nemen mag natuurlijk ook.
Er zullen seizoens gebonden, wisselde kook- aktiviteiten worden aangeboden in het kinderkook cafe.

Workshops

Er worden  kook workshops georganiseerd bij Buro Broccoli op de Marnixstraat 78 in Amsterdam. Er zijn workshops voor kinderen en voor volwassen. Wij bieden  ouder/kind workshops aan, en geven informatie lezingen omtrend gezonde voeding. Je kan in de winkel altijd terecht voor advies.
Daarnaast geven wij ook kookles in opdracht van (basis)scholen, naschoolse opvang en kinderdagverblijven.

Buro Broccoli Cafe

In de Buro Broccoli cafe hoek kan je ook gewoon even komen relaxen terwijl je kind aan het spelen is. In MA78 serveren koffie, thee, ontbijt, lunch en Taart . Buro Broccoli houdt rekening met de wensen van zowel ouder en kind en we serveren ook mini porties en gewoon een boterham met beleg. We gebruiken pure, onbewerkte producten. Zo proberen we zo duurzaam mogelijk en waar het kan biologische ingredienten te gebruiken.

Laatste blogs
 •  
  Zeewier wraps

  De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

  Read More...

 •  
  In balans-uit balans

  De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

  Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info