Deel dit bericht:

Vegan pesto

Vegan Pesto

met Cashewnoten, Citroen en Basilicum

Deze vegan pesto is een smaakvolle twist op het klassieke recept. De cashewnoten voegen een romige textuur toe, terwijl de citroen zorgt voor een verfrissende citrusachtige kick. Deze pesto smaakt geweldig op pasta, geroosterde groenten, brood of als smaakmaker voor diverse gerechten.

Vegan pesto Ingrediënten:

  • 1 flinke bos verse basilicumblaadjes (of een mix van basilicum en spinazie/rucola)
  • 100 gram geroosterde cashewnoten
  • Zest en sap van 1 citroen
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel zout (of naar smaak)
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1/2 cup goede, heel milde olijfolie (extra vierge)

Vegan pesto Instructies:

  • Plaats de basilicumblaadjes, geroosterde cashewnoten, citroenzest, citroensap, fijngehakte knoflook, zout en versgemalen zwarte peper in een keukenmachine of blender.
  • Pulseer de ingrediënten tot ze grof zijn gehakt en beginnen samen te komen.
  • Zet de keukenmachine of blender aan op een lage stand en giet langzaam de olijfolie in een dunne straal terwijl het mengsel draait. Ga door met blenden tot de pesto de gewenste consistentie heeft bereikt. Je kunt altijd meer olijfolie toevoegen als je een dunner mengsel wilt.
  • Proef de pesto en voeg extra zout of peper toe naar smaak. Als je meer citroensmaak wilt, kun je extra citroensap of zest toevoegen. maar het is ook mogelijk dat er meer basilicum bij moet, als je daar niet genoeg van hebt kan je ook verse spinazie of rucola blaadjes toevoegen.
  • Schraap de zijkanten van de kom naar beneden om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • Zodra de pesto de gewenste consistentie en smaak heeft, schep je het in een luchtdichte container. Bewaar in de koelkast waar het enkele dagen goed blijft. Je kunt het ook invriezen in kleine porties voor later gebruik.
  • Serveer de vegan pesto met een courgette pasta zoals op de foto, maar ook op geroosterde groenten, als dip voor brood of rijstwafel, of gebruik het als smaakmaker in  andere verschillende gerechten. Geniet van de frisse en pittige smaak van deze heerlijke pesto!

Gerelateerde artikelen

  •  

    Vegan gyoza

    Vegan Gyoza Hier is een recept voor vegan gyoza met een vulling van shiitake, gember, knoflook, bosui, courgette en amandelen, geserveerd met een …
  •  

    Bieten pinda spread

    Bieten Pinda spread Hier is een recept voor een heerlijke bieten spread met rauwe bieten, komijnzaad, citroenschil en -sap, tahin, zout en …
  •  

    Fruit smoothie

    Fruit Smoothie Hier is een recept voor een verfrissende groene smoothie  (zo groen wordt ie niet ) met banaan, bevroren blauwe bosbessen, romaine …

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Selecteer een geldig formulier