Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

In het lente zonnetje ergens in april, zat ik op de rand van de zandbak, met een moeder vriendin. Ik vertelde haar dat ik een depressie voelde aankomen, maar dat ik niet zo goed wist waarom. Alles ging immers eigenlijk best voorspoedig. Ik verdiende immers een beetje met Buro Broccoli, ik was vrij van suiker en andere toxines, de kinderen zijn vrolijk en blij, leuke man.
Ze zei: “Dan zit je misschien niet op het goede pad.” “Nonsens” dacht ik op dat moment.
Al bleef dat ene zinnetje knagen.  En Knagen.
Gebeurd me op de snelweg ook regelmatig. Vaak juist op het moment dat ik er van overtuigd ben dat ik bijna mijn eindbestemming bereikt heb, neem ik de verkeerde afslag, of nog erger ik rij hem zo voorbij.

Arghhhhhh live….
Weg inspiratie, weg creativiteit, weg zin…

De korte termijn oplossing: Vino bianco, Rose en Tinto. Zon. Nacho’s, icecream en chololade. Feestjes en rock ‘n roll. Toxines. Veel van mijn kinderen genieten, leuk baantje zoeken. Loslaten.
Check, check dubble check…..
Mission Completed.

De lange termijn oplossing: Doelen bijstellen, richting bepalen. Vino, en nacho’s de deur uit.
Loslaten en gaan.
Op mijn manier.
“Op zijn Annies” zou mijn moeder gezegd hebben.
Working on it!

plantaan banaan

Plantaan banaan nacho’s met Guacamole

 Benodigdheden:

 2 gele plantaan bananen
Kokosvet om de banaan in te bakken
1 avocado
1 teen knoflook
1 sjalotje
1 limoen
Peper en zout naar smaak

 Snij de bananen in de lengte in dunne plakjes.
Bak ze in de kokosolie in een koekenpan. Draai ze halverwege om.

Besprenkel ze met wat zout als je dat lekker vind voor het snack effect.
Serveer met Guacamole. 

IMG_0052_3

Guacamole the simple way:

 Gebruik een kleine keukenmixer om de sjalot en de knoflook fijn te malen. Of snij het gewoon met een mes heel klein. Zelf heb ik daar met een dreumis die altijd precies in het kastje wilt waar ik aan het snijden ben geen geduld voor.
Prak het vruchtvlees van de guacamole met een vork fijn en voeg de knoflook en sjalot toe. Het sap van de limoen uitknijpen en bij de avocado mix gieten. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Enjoy!

 Avocado is een superfood. Het bevat veel gezonde vetten. Zwangere vrouwen kunnen beter niet onbeperkt avocado eten. Avocado’s kunnen kwik bevatten. Dus ga niet los als je zwanger bent. 1 a 2 per week is ok. Je kan avocado’s ook gebruiken in zoete gerechten.
Bijvoorbeeld een kokos avocado ijsje. Smaakt naar lekker romig kokosijs. Ben ik dol op. En mijn guppies ook! Gelijk inspiratie voor volgend blog. 🙂Doe ook een workshop!

Meer info
Laatste blogs
 •  
  Zeewier wraps

  De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

  Read More...

 •  
  In balans-uit balans

  De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

  Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info