Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

Valentijn Choco HeartBeet

F*CKING AMAZING BROWNIE

– 1 gekookt bietje
– 8 medjoul dadels zonder pit
– 1 klein handje sultana rozijntjes
– 3 eetlepels geraspte kokos
– 1 ei
– 2 eetlepels cacao poeder




Chiazaad sinaasappel pudding

Hierbij het recept van mijn nieuwe verslaving. Chiazaad pudding.
De afgelopen dagen heb ik ge-experimenteert met verschillende varianten.
Deze versie smaakt fris en fruitig met een vleugje vanille:

2 eetlepels chiazaad in een glazen potje (gerecycled pindakaas formaat potje)
Voor de helft vullen met amandelmelk.




Broccoli Noten Pizza

Vrijdag ochtend, het was een mooie dag. En de uiterste inlever datum van mijn stapel boeken van de centrale bibliotheek in Amsterdam. Ik besloot naar de bieb te gaan lopen met dreumis Noortje in de kinderwagen. Dat is vanaf mijn huis in Amsterdam-West een fikse wandeling van ongeveer 50 minuten,




Gastblog: superfoods-onzin-of-toch-niet

In ons multiculturele gezin genieten we van eten. Liefst natuurlijk biologisch, maar vooral lekker eten. En (bijna) iedere dag wordt hier gekookt, van andijviestamppot tot bruine bonen met rijst. Na mijn vertrek uit het ouderlijk nest heb ik het vak van koken en bakken op de studentenkamer en de keukens van de hotelschool in Leeuwarden geleerd.




Hettie courgettie

Er zijn van die dagen….

Dat ik om vijf voor 6 bedenk wat ik eigenlijk ga koken voor mijn gezin. Manlief en ik zitten wat smaak betreft wel op 1 lijn.  Wich is nice. Hij houdt ook heel erg van mijn creaties en zeurt nooit dat er te weinig vlees of bloem op tafel staat.




Kokoswater

 

 

boedha

Gisteren avond ging ik uit. Echt uit. Voor het eerst sinds zeker twee jaar. Niet dat ik daarvoor geen sociaal leven had,  de disco of club had ik al lange tijd van binnen niet gezien.




Buro Brocolli

Hieper de piep hoera!

Vanmorgen ben ik naar de kvk geweest en heb mijn bedrijf geregistreerd. Nu is het officieel en ga ik serieus een duurzaam bedrijf  opzetten in (orthomoleculaire) voedingsadviezen, coaching, workshops en lezingen. Het bedrijf heet BURO BROCCOLI.




Succes boek je buiten je comfortzone

Zo hey. Januari is nog niet eens voorbij, en ik kan al zeggen dat ik een top jaar heb.Ik zit namelijk al een paar weken niet meer in mijn comfortzone…  Toen ik begon met bloggen ergens in juni vorig jaar was de eerste stap om te opereren buiten mijn comfortzone al gezet…




2014 Yeah!

Hoi allemaal, bij deze wil ik jullie een heel gezond, energetic en happy nieuw jaar wensen.

2014

Ikzelf ben erg blij dat het nu 2014 is en ik alweer een paar dagen helder, fris en suikervrij door het leven ga.




Suiker is het nieuwe vet deel 2

 

 IMG_0145

 Nova heeft vanavond kerst diner. Ik heb geholpen met de tafel en klas versieren. Het is erg mooi geworden voor kleuterklas begrippen. Nova vindt het heeeeeel spannend. En ik ook.

Ik kan me nog zo goed herinneren hoe het als klein meisje was om in je mooiste jurk naar school te komen.




Laatste blogs
  •  
    Zeewier wraps

    De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

    Read More...

  •  
    In balans-uit balans

    De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

    Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info