Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

Vandaag las ik een stuk in de Volkskrant dat kinderen niet gelukkig maken. Niet per-se. Pas als ze het huis uit zijn, dan maakt het hebben van kinderen gelukkiger dan het niet hebben van kinderen. Bij mij het topic van de maand. Ze zeggen dat pubers erg zijn. Kleuters kunnen er ook wat van. Begrijp me niet verkeerd. Ik zou niet terug willen naar de situatie voordat ik kinderen had. Dat onbestemde gevoel wat ik in godsnaam moest doen met mijn leven toen ik achter in de twintig was. No way. En ik hou natuurlijk met heel mijn hart en ziel van mijn meisjes. Maar God jezus allemachtig wat had ik voordat ik kinderen had een vertekend beeld van het moederschap.

Het was een soort roze wolk van liefde, harmonie, het goede voorbeeld geven en heel veel ruimte voor gekkigheidjes. De werkelijkheid is dat ik constant een strijd loop te voeren met of mezelf of met Nova of met Noor. Ik heb gewoon echt twee hele heftige karaktertjes in huis. Opvoeden is strijd en als ik de strijdbijl naast me neerleg, meestal omdat ik het gewoon gezellig wil houden dan ben ik daar uiteindelijk zelf de dupe van. Moe of afgeleid zijn is des duivels oorkussen, en dat voelen ze haarfijn aan. Ik ben chronisch moe en afgeleid, en al ben ik echt een persoon die positief is ingesteld, doordat kinderachtige gezeur is de stemming vaak negatief geladen. En op het moment dat ik het echt echt echt niet meer trek, en of eentje achter het behang wil plakken of zelf het liefst wil oplossen in een wormgat, dan zegt er een allerliefst stemmetje: “mama, ik ga die tomatensoep van jou dus echt steeds meer waarderen”

IMG_0041

Vandaag is het dag 7 van de detox. De eerste week zit er op, nog drie weken te gaan.

Deze week heb ik goed na kunnen denken waarom ik eigenlijk zo nodig wilde detoxen. Dat komt bij mij vaker voor hoor, eerst doen en dan pas erover nadenken. Mijn mindset was de laatste paar maanden chocola. Twee weken geleden stond ik een keertje in de Ekoplaza en kocht uit geld gebrek geen chocola (95%). Toen ik buiten liep werd ik een soort van rillerig en benauwd. Typisch gevalletje van geestelijke afhankelijkheid. Ik kan vaak niet wachten tot het 20:00 uur is, zodat ik uitgeteld na lange dag moederen me kan vergrijpen aan mijn goede vriend Viviani 95%.

Detox dus. Mindset: bewust, minder en weg met de verslaving.
En nog belangrijker een positieve mindset!

Vrijdag avond op de fiets naar het barretje waar ik met een vriendin had afgesproken dacht ik erover om te zondigen. Een chocolade taartje zou niet heel veel verschil maken. Gelukkig geen chocotaart besteld maar verse ananas kokos smoothie, toch een beetje vrijdag avond feest. En dat chocotaartje had waarschijnlijk wel het verschil gemaakt. Het beest dat losbarst.
IMG_0110

De rest van de week ging het heel goed. Ik heb totaal geen moeite om zonder brood, tarwe, zuivel en vlees door het leven te gaan. Er is zoveel andere keus. Ik heb deze week echt genoten van smoothies, salades, soepen, noten, vis. Afzien was het niet. Bewust met voedsel omgaan en weer even anders nadenken over de invulling van de maaltijd. En plannen en organiseren, dat geef ik toe. Als je 5 dagen in de week werkt, dan moet je wel ijzersterk in je schoenen staan wil je dit kunnen organiseren.

Wat ik naast (natuurlijke) suikers dus wel heel erg miste was een ei. Ik weet zeker dat ik genoeg vis en plantaardige eiwitten in de vorm van granen, peulvruchten, schapenkaas en (hennep)zaden tot me heb genomen. Maar ik miste gewoon ei. Met een ei erbij is er gewoon net even wat meer variatie. Vanavond heb ik een Spaanse tortilla gemaakt. Ei werd een groter issue dan chocola en je moet toch naar je lichaam luisteren.

Wat ik deze week ook heb ontdekt is sole. Sole is een oplossing van Keltisch zeezout in water. Je doet een klein lepeltje van de oplossing in je flesje met water. Je water gaat een beetje zouter smaken. Persoonlijk vond ik het echt heerlijk. Begrijp niet verkeerd, ik vind water ook heerlijk, soms is water zo gewoon en wil ik net een ander smaakje. Besides that, sole bevat een heleboel mineralen en spoorelementen waaronder calcium, magnesium, kalium, jodium en nog zeker 70 andere. En relatief weinig natrium. Het wordt gelijk door je cellen opgenomen en herkend. Het zal de elektromagnetische en de lichtcommunicatie tussen je cellen vergroten en efficiënter maken zodat de cellen beter met elkaar kunnen communiceren.
Ik voelde me deze week ondanks een minimum aan slaap (Baby Noor liep ’s nachts te spoken) toch helderder, energieker en iets minder negatief geladen. Of dat nou door de sole komt, door de spirulina de maca of al het groenvoer?

Recept van de week: Sole
We houden het simpel 🙂

IMG_0054

Ingrediënten:

Schone pot
Keltisch zeezout
Water

Vul 1/3 van de pot met Keltisch zeezout. Los het zout op in afgekoeld gekookt water, Even schudden. Klaar.
Niet al het zout lost zich op, dat klopt, het water is verzadigd.Doe ook een workshop!

Meer info
Laatste blogs
 •  
  Zeewier wraps

  De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

  Read More...

 •  
  In balans-uit balans

  De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

  Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info