Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

 

 

boedha

Gisteren avond ging ik uit. Echt uit. Voor het eerst sinds zeker twee jaar. Niet dat ik daarvoor geen sociaal leven had,  de disco of club had ik al lange tijd van binnen niet gezien. De reden daarvoor zijn de omstandigheden. Mijn moeder werd ongeneeslijk ziek in 2011 en daarna was ik zwanger van number two. Daarbij komt ook nog kijken dat ik redelijk verwend ben wat clubbing betreft, als ik in de rij moet staan, kaartje moet kopen zelf drankjes moet halen en moet betalen voor de wc, dan ga ik liever niet.

Maar afijn het is 2014 en het zijn andere tijden. Ik kan natuurlijk niet op de bank blijven zitten wachten tot een limo mij komt ophalen om ergens in LA te gaan vippen. (In de hoogtij dagen voor de crisis was mijn man vj van een bekende dj en gebeurde dat weleens)

Goed, ik ging gisteren dus zwaar verlicht naar tadaaaaa: Club Lite in Amsterdam. (ik had iets lights nodig om mee te beginnen, van 21:00-02:00 uur sprak mij erg aan en om de hoek bij vriendin) HAHAHAHAHAHAHAHA! Wat een grap. Ik kwam binnen en het rook lekker naar wierook, boedhaatjes her en der. Ik was een van de jongsten, ook wel weer eens leuk. Een heleboel blote voeten (Als mijn hakken pijn doen, doe ik ook gewoon mijn schoenen uit geen probleem, maar ik ben een beetje recalcitrant dus gisteren hield ik ze AAN) en heel veel hippies. Heel erg veel hippies.

IMG_0128

Hippies anno 2014 zien er nog steeds uit als of ze net terug zijn van hun backpack reis uit India, alleen nu high van de yoga en de yogi thee in plaats van de lsd en de cannabis. Wich is a good thing of course.  En ik moet zeggen dat ik iedereen bijzonder aardig en lief vond, wat me verbaasde, ik ben arrogantie gewend en dat stond me de laatste jaren toch echt een beetje tegen in uitgaand Amsterdam. De kijk mij gezien worden mentaliteit vind ik echt stom. De muziek was ook erg hippie, weet niet goed hoe ik het moet omschrijven. Het dansen ging niet helemaal vanzelf, al lukte het me wel om een paar nummertjes even in de flow te zijn.

Nou had ik op de fiets naar de club toe wel trek in een alcoholische versnapering, maar ik zag dat ze kokos water verkochten. Nice!

Kokos water. De echte en biologische zonder toegevoegde suiker is een heel erg gezond en lekker drankje! Het is van nature isotonisch en wordt door het lichaam herkent als lichaamseigen en dus goed opgenomen in de cellen. Het is zo gezond omdat het naast magnesium, chloor en natrium heel veel kalium (pottasium) bevat.

imagesEn kalium heb je nodig voor je vochthuishouding en voor de stroomstootjes tussen je synapsen en voor je spieren. Ideaal voor na het sporten. Het is een echt beauty drankje en kan je huid zichtbaar verbeteren.

Kokoswater is bijna identiek aan het bloedplasma. Het kan worden gebruikt om wondjes te ontsmetten. En ik weet niet of het waar is, ik heb het gelezen op het interweb, maar in de tweede wereld oorlog gebruikte ze kokoswater als infuus als er geen bloed voorhanden was. Grappig weetje toch?

 

Anyway, na twee flesje kokoswater en twee uurtjes dansen, vonden we het wel weer welletjes. Misschien is Club Lite niet helemaal mijn ding, over het algemeen had ik een leuke avond. Ik voelde me helder en fit.  Zou het door de kokoswater komen?En nu een simpel recept. Haal de noot uit de avocado en verdeel een gekluts ei over de twee halve avocado’s. Tomaatje in stukjes snijden en er voorzichtig bijleggen. Peper en beetje zout naar smaak toevoegen. Zet de twee halfjes in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.  Het is weer eens wat anders…

Eet smakelijk!

IMG_0193Doe ook een workshop!

Meer info
Laatste blogs
 •  
  Zeewier wraps

  De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

  Read More...

 •  
  In balans-uit balans

  De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

  Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info