Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.
Het eerste half jaar van 2014 was ik super gezond bezig.
Ik voelde me daar lekker bij en had het gevoel dat ik als een trein ging. Ik had verschillende doelen waar ik als een dolle stier op af tierde. Daarnaast was ik in een constante staat van paraatheid. Lees stress. Ik wilde namelijk mijn doelen halen. Mijn grootste doel was om te kunnen leven van Buro Broccoli. Ik heb leuke dingen gedaan (lezingen gegeven, mensen thuis voedingsadvies gegeven en hun keukenkastjes uitgediept, een reclame bureau voorzien van voedingsadviezen, workshops gegeven op een school), en dingen waarvan ik geleerd heb dat het toch niet helemaal iets voor mij is (online coaching, marketing plannen schrijven, supplementen verkopen). Op een gegeven moment vroeg ik mijzelf af of ik mij in deze uber healthy fase nog wel zo leuk vind. En het antwoord was nee. Ik was meer een oude heks ver verwijderd van mijn hart chakra, die de lol van het leven even niet meer kon zien.

Vanaf koningsdag sloeg de balans meter vrijwel direct door naar de andere kant. Het werd mooi weer, achter elkaar schoolvakanties, feestje hier, wijntje daar, en doe er nog maar drie. Taartjes, chipsjes, peuken (bah). Je kent het wel. Leven.
Eerlijk is eerlijk ik ben over het algemeen een stuk gezelliger, ontspannen en meer mijzelf. Assepoester mixed met Doornroosje zoiets.
Al knaagt er toch iets, ik heb minder energie, weinig inspiratie, mijn broeken beginnen te knellen en mijn huid vertoont puistjes.

Vanmorgen tijdens mijn wekelijkse hardloop rondje Vondelpark vroeg ik mij af waarom de balans meter niet gewoon ergens in het midden kan blijven hangen. Lekker gezond, bezig zijn en op zijn tijd is uit de ban springen.
Wellicht is dat iets minder vermoeiend dan een metertje die alleen maar uiterste waarden kent.

Blijkbaar heb ik deze periode nodig gehad om weer op het goede pad te komen wat Buro Broccoli betreft. Het was een maandje blanco, maar nu heb ik weer helder voor de geest wat ik wil, wat bij mij past en waar mijn ervaring ligt. Ik ga me meer focussen op kinderen, en koken. De praktische kant van gezond zijn. Zo ga ik hoogst waarschijnlijk na de zomer vakantie 8 x een kookworkshop geven op een school. En misschien dat ik op de parade of een ander festival wel een workshop ga geven. Ik zie me ook wel op een Yoga retraite de gasten voorzien van heerlijke groene salades met veel smaak en lekkere stukjes taart zonder suiker of witmeel.
De website ga ik in de loop van de tijd updaten.
De toekomst is nog steeds onzeker maar ziet er zonnig uit. Ik heb er weer zin in. En dat balans metertje slaat vanzelf wel weer de andere kant op.
En wat de blog betreft, vanaf nu schrijf ik weer wat ik schrijven wil.
Het is natuurlijk slimmer om me te richten op de doelgroep, me te houden aan stijl en opbouw en dat soort dingen.

Helaas.Pindakaas.

Slim is nooit mijn sterkste kant geweest. Taal en schrijven al helemaal niet. Mezelf uitten wel.
Gewoon doen, niet over nadenken en gaan…. Ja daar ben ik goed in ­čÖé

In the meantime heb ik ge├źxperimenteerd met een bloemkool. De uitwerking was een heerlijke hartige taart, die erg gewaardeerd werd door twee van mijn allerliefsten.

IMG_0006

 Recept voor hartige taart:

Benodigdheden:

 

bodem:
1x bloemkool
300 gram havermout
1 ei
┬▒1tl zout
┬▒1El oregano

Vulling:

6 eieren (biologisch)
┬▒75 ml slagroom (biologisch)
champignons
1/2 courgette
paprika
1/2 prei
zout
peper
peterselie
pompoenpitten
schapenfeta

Kook of stoom de bloemkool in een paar minuten gaar. Pureer de roosjes en knijp daarna met behulp van een kaasdoek (of bij gebrek aan beter hele schone theedoek) al het water eruit.
Meng de bloemkoolpulp met havermout, zout, oregano, scheutje olijfolie en een ei. Is het beslag naar je gevoel veel te droog dan kan je een beetje water toevoegen.
Bedek een taartvorm (20 cm) met bakpapier en beleg de bodem en zijkant met het deeg.
Zet de taartbodem 15 minuten in de oven op ┬▒ 180 graden.

 

In een koekenpan de groenten garen. Ondertussen kan je de eieren kloppen en de slagroom erbij voegen. Peper en evt zout erbij naar smaak.
Als de groenten gaar zijn dan meng je die met het ei slagroom mengsel. (in de mengkom)
Hier doe je ook wat schapen feta bij, stukjes zongedroogde tomaat en pompoenpitten.
Giet het mengsel op de taart bodem. Garneer de taart nog met wat extra schapenkaas, pompoenpitten en zongedroogde tomaten.
De taart gaat ongeveer 45 minuten in de oven op 170/180 graden. Als er geen ei meer aan het mes blijft kleven dan is ie zeker gaar.

Serveer de taart met een frisse salade.

Eet smakelijk!

 

 Doe ook een workshop!

Meer info
Laatste blogs
 •  
  Zeewier wraps

  De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

  Read More...

 •  
  In balans-uit balans

  De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

  Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info