Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

Afgelopen maandag ben ik naar het Big Bang Broccoli Event geweest van Foodguerilla’s.

Nee, deze broccoli heeft weinig te maken met mijn Buro Broccoli al hebben we wel dezelfde missie. Hoe kunnen we “Nederland” aan de groente krijgen?

IMG_0074

 

Maandagmiddag zijn we in de Mediamatic Fabriek bijeengekomen om te brainstormen over een marketing strategie. Hoe kunnen we op een leuke creatieve maar sterke manier de broccoli in de markt zetten.?

De locatie werkt goed mee. Ik hou van het industriële Berlijnse karakter van het Roest terrein. Er waren veel creatievelingen en leuke denkwijzen. Erg inspirerend. Ik merk dat ik soms moeite heb om mijn kunst academie achtergrond te combineren met het wetenschappelijke van de orthomoleculaire geneeskunde. Er waren inspirerende personen aanwezig van bedrijven waar ik via de social media al bekend mee was. Enkele voorbeelden: Pink Carrot (Taarten zonder geraffineerde suiker en zonder witmeel), Daktuinen, Thuisafhaal, Eko keurmerk, Foodcharing, Camilla’s keuze, Foodquake, Geef Cafe, Urban Greeners.

IMG_0084

Weet je dat broccoli een van de drie meest gegeten groente is in Nederland?
En weet je dat er wel meer dan 4000 verschillende soorten broccoli’s zijn in allerlei verschillende kleuren, maar dat we er hier in Nederland eigenlijk maar 1 soort eten?
Het broccoli seizoen in eind mei begin juni pas begint?
Er zijn meer broccoli’s in Nederland dan dat wij kunnen consumeren, een groot gedeelte wordt geëxporteerd.

IMG_0063                             IMG_0060 IMG_0067

De volgende beginnende ideeen zijn gelanceerd: “brocosecco” en “Brococello” worden dat de nieuwste hippe drankjes? En wat dacht je van een proeverij van al die verschillende soorten broccoli, het liefst in de plaatselijke snackbar geserveerd. Of liever de broccopiloot? En “man bijt hond achtige tafereel: “wat gaat u vanavond met de broccoli doen?”.  Laten we die broccoli rocken!
Na de brainstorm sessie  was er een diner georganiseerd waarbij jawel de broccoli als gemene deler 3 x op het menu stond. 


IMG_0090

IMG_0094


Een salade met geroosterde broccoli, pinda’s en pittige gember dressing. Erg verrukkelijk lekker, al kon het voorgerecht het hoofdgerecht niet overtreffen. Gerookte broccoli stampot met kaas en een knapperige garnering (waarschijnlijk gebakken wortel?)

IMG_0101

En toe een heel vernuftig plakje maanzaad-citroen broccoli cake met slagroom.

IMG_0113

En wat dronken wij daarbij? Jajaja een broccoli limonade. Hij stonk naar kool maar smaakte naar heerlijk vers fris sap.( Oja ik had ook ineens een rode wijn door mijn aderen vloeien, ik was compleet vergeten dat ik in mijn detox weken zit, maar dit terzijde)

IMG_0123

Heel knap gedaan van de koks.

Naast mij aan tafel zat een broccoli teler. Hij verzekerde mij dat de Nederlandse groente en vooral de koolsoorten net zo schoon waren als de biologische variant. Elke week worden voor alle supermarkten laboratorium testen gedaan. Hij zag eruit uit als een betrouwbare jongen. Ik ga mij er toch eens in verdiepen.

Tegenover mij zat een Imker. Het gaat wel slecht met de bijen, maar ze zullen niet uitsterven. De populatie daalt tot 10% en als we niet ingrijpen dan stabiliseert het zich weer tot 50-60%. Als we goed ingrijpen dan zelfs tot 90% En ik hoef ook niet op mijn dak in het midden van Amsterdam een bijenkolonie te beginnen, heeft geen nut, bijen hebben hier niks te verstuiven. Dat scheelt. Interessante materie, het is dat ik hem vanwege de kakofonie niet goed kon verstaan.

Na het diner kwamen er sprekers, o.a Jaap Seidell: professor Voedsel & Gezondheid aan de VU met hart voor kinderen die moestuinieren en schrijver voor Het Parool en Financieel Dagblad. En Erik Kessels inspirerende marketinggoeroe en creatieveling van KesselsKramer.

Wat ik heb opgepikt uit de lezing: Kids are big business, Becel is boter voor de armen en heeft geen gezondheid voordelen alleen een steengoede marketing en verzin 1 basisplan en breid daar de campagne omheen. Verzin leuke ludieke acties, die net even anders zijn dan men verwacht en houdt het dicht bij de waarheid.
Gebruik een bekende sporter. Zelf dacht ik aan een top model of dj. Doutze en Sunnery iets voor jullie 🙂 ?
Kom niet aan met gezond. Broccoli is gezond, dat weet iedereen. Gezond komt onze neus uit. Zorg dat je die broccoli niet moet eten, maar dat je hem wilt eten.

IMG_0076
Het gaat ons lukken. Nederland goes Broccoli!

En Buro broccoli? Ik ging weltevreden naar huis met een goodie bag met daarin een broccoli en heb thuis nog een heerlijk broccoli ijsje genuttigd om de geslaagde avond gepast af te sluiten.Doe ook een workshop!

Meer info
Laatste blogs
 •  
  Zeewier wraps

  De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

  Read More...

 •  
  In balans-uit balans

  De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

  Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info