Adem

Spelend leren over  plantaardige voeding, ademen en ontspannen met Anne.

Ademen is leven

Hoe je ademt is echt ontzettend belangrijk.

De manier waarop je ademt vertelt jouw lichaam in wat voor een staat het is, en andersom ook. Je gedachte kunnen een ademhalingspatroon aansturen. 

Je kan door het bewust sturen van je gedachten en je ademhaling je lichaam een seintje geven dat het mag ontspannen, of juist in actie moet komen. De manier hoe je ademhaalt is dus ontzettend belangrijk. Veel mensen zijn zich helemaal niet  bewust van hun ademhalingspatronen.  

De juiste manier van ademhalen is belangrijk, onder andere  voor het ontgiften van je lichaam. Bij een adem coaching traject gebruik ik pranayama’s , kundalini yoga, yoga nidra en de verbonden ademhaling.  verschillende tools om je bewust te maken van je ademhaling, blokkades op te heffen, patronen te doorbreken en je de levensenergie door je lichaam te voelen stromen.

De verbonden ademhaling.

Met een verbonden ademhaling sessie wek je  een stress reactie  in je lichaam op. Waar je normaal gesproken de stress zou vastzetten in je lichaam door patroon die je hebt aangeleerd, ademen we er nu doorheen om de blokkade op te heffen. Je gaat diep naar binnen, je hebt geen tijd meer om na te denken en het lichaam kan alleen nog maar voelen wat gevoeld mag worden.  Dit is hard werken maar je wordt beloond met een hemels gevoel van ontspanning. De reis die je maakt wordt liefdevol begeleid. Wat voor een reis je ook maakt, het is in ieder geval een groot kado aan jezelf. 

Kundalini yoga coaching

Door middel van kundalini yoga oefeningen die vaak gepaard gaan met een bepaald soort ademhaling hef je blokkades op die als emotie vast zitten in je lijf. Bovendien maken de kundalini yoga oefeningen je de kundalini energie wakker, wat zorgt  voor een helder, energiek en fit gevoel. Het zingen van mantra’s is ook een onderdeel van de kundalini yoga. Samen zingen kan heel bevrijdend en verbindend zijn, alleen zingen trouwens ook.  Kundalini yoga was voor mij liefde op eerste gezicht, het voelde als een bevrijding en heel verbindend.  Het is een heel toegangelijke manier om bewust(er) te worden van je lichaam, je ademhaling,  je gedachtes en het voelen van jezelf.

Pranayama's

Pranayama is Sanskriet, Prana betekent levensenergie en Yama betekent beheersing. Volgens de yoga filosofie staat de ademhaling in verbinding met de levensenergie. Je kunt door je ademhaling meer energie krijgen en deze sturen. Er zijn honderden verschillende soorten oefeningen, sommigen geven je energie een boost, andere werken kalmerend. Ze kunnen hierdoor een bijdrage leveren aan zowel lichamelijke ontspanning als geestelijke ontspanning. Je ademhalingspieren kan je trainen.
Afhankelijk wat de reden is waarvoor je een ademcoaching traject aangaan kijken we welke pranayama’s nodig zijn. Meestal beginnen we simpel met een buikademhaling met 3 0f 4 tellen in en 4 uit.  

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Selecteer een geldig formulier