Spelend leren over gezonde voeding
Gezonde en leuke recepten voor jong & oudBekijk de recepten

KINDERKOOKCAFÉ

In het kinderkookcafe koken we met kinderen. Kinderen vinden het super spannend en hartstikke leuk om mee te mogen helpen in de keuken. Zelf gerechtjes leren maken vergroot hun zelfvertrouwen en wekt hun nieuwsgierigheid naar de verschillende smaken. Wanneer kinderen zien wat er gebeurt met de verschillende ingrediënten als ze gekookt, gecombineerd of gebakken worden, zijn ze eerder welwillend om van alles  proeven.
Kennis opdoen over voedsel leidt uiteindelijk dus tot meer willen en durven eten!

Buro broccoli stimuleert  kinderen om creatief bezig te zijn en zich bewust te worden van wat ze bereiden en eten.Op spelende wijze en door te proeven, ruiken en voelen, maken ze kennis met de verschillende kookmaterialen, leren waar ingrediënten vandaan komen, wat het doet met je lichaam en gaan samen een heerlijke maaltijd op tafel toveren.  En het allerleukste deel….. Samen eten!

Regelmatig worden er kookworkshops georganiseerd bij Biro Broccoli op verschillende locaties. Houd onze agenda in de gaten. Verder geven wij kookles in opdracht van (basis)scholen, naschoolse opvang en tijdens evenementen.

Laatste blogs
 •  
  Zeewier wraps

  De laatste dag van dit schooljaar, zat ik met een paar moeders bij het pierenbadje. (in het vondelpark red.) Het waren de moeders van jongens uit Nova haar klas. Nova houd niet van jongens. Zegt ze. Nova speelt alleen maar met meisjes, en ik vooralsnog alleen maar met de moeders

  Read More...

 •  
  In balans-uit balans

  De balans is kwijt. Iets is natuurlijk pas kwijt als je het ooit in je bezit had. En misschien schort het daar wel aan. De balans is zoek, maar bij nadere inventarisatie van mijn verleden kan ik u mededelen dat de balans nooit aanwezig is geweest.

  Read More...

Schrijf je in voor een workshop! Meer info